Week van het Werk gelanceerd

Week van het Werk gelanceerd

In de laatste week van september organiseert WOS Media op initiatief van MVO Westland de Week van het Werk. Van 26 september t/m 2 oktober zijn er dagelijks evenementen rondom werk, opleidingen en de arbeidsmarkt en staat werk centraal bij vele radio- en tv-programma’s van de WOS. Het doel van de Week van het Werk is om iedereen er bewust van te maken dat werk belangrijk is, maar ook wat actuele thema’s zijn rondom werk voor zowel werkgevers, werknemers als werkzoekenden. Het wordt naast een informatieve week vooral een leuke week.

Het programma bestaat uit diverse bijeenkomsten en activiteiten die werkgevers en werkzoekenden uitdagen om aan de slag te gaan en elkaar te ontmoeten. Zo staan de deuren van de WOS elke ochtend wagenwijd open voor werkzoekenden. Zij kunnen binnenlopen bij het radioprogramma ‘Het Ochtendmagazine’ op WOS Radio om daar te pitchen voor een baan. Dagelijks schuiven partners en gasten aan in de radiostudio en worden regiogenoten betrokken bij de uitzending. Ook is er elke dag een verslag te zien op WOS TV waarbij de activiteiten van de dag in beeld worden gebracht en wordt de week afgesloten met een leuk programma met een bekende Westlander. Wie of wat dat is, wordt later bekend gemaakt.

Samen met partners
De Week van het Werk is gestart op initiatief van MVO Westland en wordt gedragen door een netwerk van bedrijven en organisaties.
GJ Personeelsdiensten, Patijnenburg en DON opleidingen zijn de hoofdpartners. Daarnaast wordt de week ondersteund door onder andere MeShort en
WW Café Westland.

“We willen met onze inzet voor de Week van het Werk laten zien dat iedereen in Westland mee kan doen op de arbeidsmarkt en dat we ons daar samen met werkgevers hard voor maken”, zegt Inge Vermeulen van Patijnenburg uit naam van de hoofdpartners. “Iedereen heeft baat bij een sociaal-economisch gezond Westland en daarom zetten we werk die week centraal.”

Een week vol met activiteiten
Initiatiefnemer MVO Westland ervaart elke dag dat werk ontzettend belangrijk is voor mensen en bedacht daarom de Week van het Werk. Eén van de activiteiten vindt plaats op maandagmiddag 26 september bij MVO Westland waar werkzoekenden binnen kunnen lopen om een CV te laten checken. Er worden tijdens de Week van het Werk meer activiteiten georganiseerd. Later deze maand zal een overzicht te vinden zijn op www.wos.nl/weekvanhetwerk.

Terug naar overzicht