Eerste aflevering televisieprogramma De Pitch groot succes

Eerste aflevering televisieprogramma De Pitch groot succes

De Pitch is een gloednieuw televisieprogramma op WOS TV. Een programma waarin ondernemers uit de regio moeten pitchen voor een jury om zodoende kapitaal bij elkaar te krijgen voor hun verbouwing, verhuizing of start-up. De jury heeft krediet te vergeven aan deze ondernemers en direct na de uitzending start de crowdfunding via Kapitaal op Maat. Zo kunnen de kijkers van De Pitch ook investeren in het plan van de ondernemer. Meerdere partijen zijn betrokken bij De Pitch. Rabobank Westland, Westland Partners, Kapitaal op Maat, Ruitenburg adviseurs & accountants, MKB Westland, Kredietunie Westland, Spontaan Communicatie en Organisatie en WOS Media maken De Pitch mogelijk.

Eerste aflevering
Vrijdag 22 januari was de eerste aflevering van het gloednieuwe WOS TV programma De Pitch te zien. In aflevering 1 van De Pitch zien we hoe Leonard Elenbaas van Pure Passie kapitaal zoekt voor de verhuizing van zijn restaurant. Leonard Elenbaas van Pure Passie bijt in de eerste aflevering het spits af. De moderne chef ziet in crowdfunding een effectief instrument om een substantieel bedrag binnen te halen. Hij wil met hulp van ‘the crowd’ een kapitaal verkrijgen voor zijn verhuisplan. Binnen afzienbare tijd moet Pure Passie op haar huidige locatie definitief weg, als gevolg van de ontsluiting van de nieuwe woonwijk Waelpark tussen Naaldwijk en ‘s-Gravenzande. “Mijn vergunning had ik zes jaar geleden koud rond, toen ik een rotonde in mijn maag gesplitst kreeg. De plannen kwamen voor mij als een volslagen verrassing; ik had net een mega investering gedaan.” Medio september 2017 beoogt hij een nieuw etablissement te openen in de Greenport Horti Campus, het regionaal en internationaal kennis- en opleidingscentrum in Westland. Bij Pure Passie 2.0 draait alles om puur eten met beleving. Heerlijke gerechten van en met verse, onbewerkte producten van eigen bodem, aldus Elenbaas.

Crowdfunding
Drie uur na de uitzending op WOS TV had Leonard zijn benodigde krediet binnen middels crowdfunding. Voor zowel Leonard, de vier-koppige jury, Rabobank en WOS Media een uiterst goed begin van dit nieuwe televisie programma.

Terug naar overzicht