Kapitaal op Maat

Kapitaal op Maat is een crowdfundingplatform voor mkb’ers. Het platform brengt ideeën van ondernemers en potentiële investeerders bij elkaar om door middel van crowdfunding het benodigde krediet bij elkaar te brengen. Het plan van de ondernemer wordt vooraf getoetst en voorzien van een rating waarna iedereen kan investeren.

Het is fantastisch om te zien hoe professioneel de WOS dingen oppakt!

Monique van Holstein

Doel van de samenwerking

De samenwerking tussen Kapitaal op Maat en WOS Media is gestart in 2014. Kapitaal op Maat is een crowdfundingplatform voor mkb’ers, opgericht door een groep Westlanders. Zij willen meer aandacht voor crowdfunding, want voor financieringen is de bank niet meer het enige loket. Samen met Kapitaal op Maat zijn meerdere partijen gezocht en een samenwerkingsverband opgezet om nieuwe financieringsmogelijkheden, waaronder crowdfunding, onder de aandacht te brengen en om ondernemerschap in de regio te stimuleren.

  • Introduceren van nieuwe financieringsmogelijkheden
  • Stimuleren van ondernemerschap

Oplossing

Er is een concept ontwikkeld waarbij op een unieke en spannende manier de verschillende financieringsmogelijkheden onder de aandacht zijn gebracht. Het concept, De Pitch, bestaat voornamelijk uit het televisieprogramma waarin ondernemers uit de regio de mogelijkheid krijgen om hun innovatieve ideeën te pitchen in een unieke setting. Om pitchers te werven is een campagne ontwikkeld die op verschillende WOS-kanalen zichtbaar was. In het programma, onder leiding van Bert Kuizenga, bekritiseert en beoordeelt de jury het plan van de pitcher. Na iedere pitch gaat de crowdfunding direct van start via het platform van Kapitaal op Maat en kan elke regiogenoot mee-investeren. Op deze wijze wordt er interactie gecreëerd en krijgt het plan van de lokale ondernemer bij een groot publiek bekendheid. Naast het televisieprogramma zijn alle WOS-kanalen ingezet en zijn daaromheen ook sociale media, buitenreclame en krantenadvertenties ingezet en is veel pr gecreëerd om het concept en haar doelen, het programma en de plannen onder de aandacht te brengen.

Beluister hier een terugblik op De Pitch.

Kijk hier voor de facebook pagina van De Pitch.

Resultaat

Wilt u ook samen met ons een uniek en creatief concept opzetten?

Neem contact op met onze accountmanagers.
WOS Adverteren / Nieuws: